Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.



Η παρακάτω είδηση δεν είναι ανέκδοτο... αφορά ομιλία του Καρχιμάκη στη Θεσσαλονίκη για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Αντρέα Παπανδρέου και είναι ενδεικτική του λόγου για τον οποίο βιώνουμε το σημερινό χάλι: Αντί στην αναφορά του ονόματος "Ανδρέας Παπανδρέου" να πέφτουν ντομάτες και γιαούρτια αναγνωρίζοντάς του ότι ευθύνεται για το σημερινό χάλι... κάποιοι παραληρούν στο άκουσμα του ονόματός του!! Μιλάμε για την απόλυτη σχιζοφρένεια...



«Οραματιστή ηγέτη», «ακατάβλητο αγωνιστή» και «ρεαλιστή» χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, τον Ανδρέα Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα δεκαπέντε χρόνια από το θάνατό του, με θέμα: «Ο Ανδ. Παπανδρέου και η διαχείριση των κρίσεων».

«Προκαταλάμβανε τις κρίσεις πριν εκδηλωθούν και τις διαχειριζόταν με δυναμισμό και αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Καρχιμάκης.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έπλεξε το εγκώμιο τού εκλιπόντος πρωθυπουργού και ιδρυτή του κόμματός του, για τον τρόπο που πολιτευόταν, με γνώμονα τις επόμενες γενιές, «το συμφέρον του τόπου και την προοπτική των θεσμών» και «αποδεικνύοντας, πως πραγματικός ηγέτης είναι αυτός που αναμετριέται με τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής του και όχι ο φυγόπονος, πόσο μάλλον ο ρίψασπις». Ακόμη, κι όταν αναπτύσσονταν οι «νεοφιλελεύθερες ιδέες» της εποχής, εκείνος προέτασσε την ανάγκη «προοδευτικής στρατηγικής», πρόσθεσε.

«Και σήμερα, οι ίδιες καιροσκοπικές δυνάμεις, του άκρατου νέο-φιλελευθερισμού, προσπαθούν να πλήξουν τη χώρα μας, με αθέμιτα μέσα και κερδοσκοπικά παιχνίδια. Και σήμερα, βιώνουμε ένα ανελέητο παιχνίδι εντυπώσεων και στιγματισμού. Όμως, και πάλι θα βρουν μπροστά τους έναν Παπανδρέου, το γιο τού Ανδρέα, τον Γιώργο Παπανδρέου και θα καταλάβουν πως μπροστά στην πολιτική δύναμη και στην καθαρότητα αυτού του ονόματος, είναι μικροί, λίγοι και ασήμαντοι. Θα καταλάβουν πως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν αφορίζεται πολιτικά», τόνισε.

Ο κ. Καρχιμάκης υπογράμμισε ότι ο Α. Παπανδρέου δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση «με όλες τις ισχυρές χώρες του δυτικού κόσμου» και να επηρεάσει την Ευρωπαϊκή Κοινότητα «στην κατεύθυνση της έμμεσης αποδοχής μιας ανεξάρτητης παλαιστινιακής αρχής». Πρόσθεσε ότι αγωνίστηκε για την «αλλαγή» και την «κοινωνική δικαιοσύνη», την «περήφανη Ελλάδα με κοινωνική συνοχή και παραγόμενο πλούτο για τους πολλούς και όχι για τους λίγους».

«Αγώνες που δίνει σήμερα σε πρωτοφανώς αντίξοες συνθήκες η παράταξή μας, έχοντας στην πρώτη γραμμή τον πρόεδρό μας και πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, υπερασπίζοντας με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα την πολιτική παρακαταθήκη που παραλάβαμε», υπογράμμισε.

Πριν την ομιλία προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από ομιλίες του Α. Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μια ομάδα «αγανακτισμένων» διαδήλωσε ειρηνικά έξω από το ξενοδοχείο που γινόταν η εκδήλωση, από το απέναντι πεζοδρόμιο, παρουσία αστυνομικής δύναμης.


Κατά τα άλλα, όταν τους παίρνουν με τα γιαούρτια τούς φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου