Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πότε θα έρθει το μετρό στο Χαϊδάρι;;;


Συνεχίζεται η αναμονή από όλους μας, όσον αφορά την επέκταση του μετρό (δίπλα) στο Χαϊδάρι. Με την κυκλοφορία στην πόλη μας κάθε ημέρα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη, η πολυαναμενόμενη άφιξη του πρώτου συρμού στα όρια της πόλης μας, διαρκώς αναβάλλεται, με τον κόσμο πλέον να μην πιστεύει κανέναν και τίποτε. Δυστυχώς, η πόλη μας (επί δημαρχίας Κ. Ντηνιακού) έχασε τη μεγάλη ευκαιρία της, μιας και ο τότε δήμαρχος δεν ήθελε με τίποτε το μετρό στην πόλη, θεωρώντας ότι θα επιβάρυνε κυκλοφοριακά το Χαϊδάρι και δε θα ωφελούσε καθόλου τους κατοίκους του. 

Ο (κατά τα άλλα αξιόλογος και σίγουρα επιτυχημένος) Κ. Ντηνιακός αποδείχθηκε δυστυχώς κοντόφθαλμος, διότι (ατυχώς) πίστευε ότι οι κάτοικοι της πόλης εξυπηρετούνται επαρκώς από τα δρομολόγια των λεωφορείων. Δεν μπόρεσε ποτέ να δει μπροστά στο μέλλον και να διαβλέψει ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς λειτουργούν αποσυμφορητικά για τον κυκλοφοριακό φόρτο και δεν επιβαρύνουν τον αστικό ιστό μιας πόλης. Για αυτό και απέτρεψε τότε την επέκταση του μετρό προς τα δυτικά της Αττικής μέσα από τα όρια της πόλης μας και το "έστειλε" προς τον Πειραιά, "τιμωρώντας" με αυτόν τον τρόπο τους χαϊδαριώτες, κρατώντας τους μακριά από την εξέλιξη των σύγχρονων συγκοινωνιών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. 

Για το κατά πόσο δε είχε δίκιο ο Κ. Ντηνιακός, μια ματιά στο γειτονικό μας Περιστέρι θα μας πείσει. Για την ιστορία, το Περιστέρι έχει ήδη στα όρια του δήμου του το σταθμό "Αγ. Αντώνιος", παραδίδεται σύντομα ο σταθμός "Περιστέρι" και ήδη η γραμμή συνεχίζει προς το σταθμό "Ανθούπολη". Μπορεί λοιπόν ο ιστορικός του μέλλοντος να πρέπει να πιστώσει (και δίκαια) στον Κ. Ντηνιακό την αναμόρφωση της πόλης της δεκαετία του '80, θα οφείλει όμως να του χρεώσει (πάλι δίκαια) και τον συγκοινωνιακό μεσαίωνα στον οποία υποχρέωσε την πόλη μας, στερώντας από τους χαϊδαριώτες τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε μέσο σταθερής τροχιάς...

1 σχόλιο:

  1. υπαρχουν μελετες για σταθμους στο Παλατακι και στο Δασος (πλατεια Ηρωων Πολυτεχνειου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή